3 tips voor een Tiny House leefstijl

Een Tiny House. Het is ondanks zijn kleine omvang een steeds groter begrip aan het worden in Nederland. Ons kleine kikkerlandje wordt steeds verder volgebouwd en dat vraagt om praktische oplossingen. Een Tiny House is daar een mooie, duurzame oplossing voor. In eerste instantie zou je denken dat het een veredelde stacaravan is, maar niets is minder waar. Een Tiny House heb je in verschillende vormen, maar in principe is het de bedoeling dat je self supported bent en minimalistischer leeft.

Tiny-house

Klinkt allemaal mooi toch? Maar…. Hoe doe je dat als je met drie jonge kinderen, een hond en een goudvis in één huis woont? Met een stapelbed kun je qua ruimte best een eindje komen, maar of dat op de lange termijn nu zo ideaal is? Soms heb je nu eenmaal letterlijk een beetje ruimte voor jezelf nodig. Voor je gevoel woon je misschien nu al in een Tiny House!

Goed, de volledige overstap naar een écht Tiny House is dus voor velen misschien wat aan de grote kant, maar het idee is daarmee niet minder mooi. Waarom niet kijken of je een beetje van de ideologie van een Tiny House kunt toepassen? We zetten hiervoor een paar tips voor je op een rij:

#1 Opruimen

Klinkt logisch toch? Soms kunnen dingen heel simpel zijn. Hoeveel spullen heb je nog liggen die je eigenlijk niet gebruikt?

#2 Stel je prioriteiten vast

Hierboven zeiden we het al even. Hoeveel heb je echt nodig? Natuurlijk, wij snappen ook wel dat je je babyfoto’s niet écht nodig hebt, maar om ze nu meteen weg te doen is misschien wel weer het andere uiterste. Maar die vis spullen die al 10 jaar ongebruikt op je vliering liggen kun je misschien beter weggooien of er iemand anders gelukkig mee maken. Hergebruik is immers een erg belangrijk thema bij een Tiny House.

#3 huur een Self storage Box

Huh? Dat klinkt toch best een beetje tegenstrijdig als je wilt minimaliseren? Klopt, maar realiseer je ook dat overstappen naar een minimalistischer leefstijl tijd kost. Door het huren van een Self storage Box kun je bezien welke spullen je inderdaad echt niet meer nodig hebt en welke je liever toch nog een tijdje bewaart. En weet je wat nu zo mooi is? De opslagboxen van Salland Storage zijn ontworpen om tientallen jaren mee te gaan en voor 100% gemaakt van recyclebaar materiaal. Past perfect in de Tiny House ideologie!

Oh ja… Als je echt alle drie de tips goed hebt opgevolgd passen al je spullen in onze Self Storage box. Zo heb je toch een beetje je eigen Tiny House.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van onze Self storage Box? Klik dan hier