Brexit: heeft uw bedrijf al maatregelen genomen?

Brexit op 29 maart 2019
Het lijkt nog ver weg, maar het is dichterbij dan we denken: de Brexit. Onlangs kopte het Financieele Dagblad met “Angst voor Brexit chaos jaagt vraag naar opslagruimte op”. Niet zo gek vinden wij, want er heerst nogal wat onzekerheid over de gevolgen van deze loskoppeling van de Britten en Europa. Het Britse parlement heeft de Brexitdeal afgewezen, wat de situatie alleen maar nog onzekerder maakt.

Brexit

Vooral MKB

Vooral het MKB in zowel Europa als Engeland voorziet een chaos als de Brexit straks een feit is. Lukt het mij straks nog wel om bij mijn klanten op tijd te kunnen leveren? Moeten de Engelse onderdelen opnieuw worden gecertificeerd? Eigenlijk niemand heeft er een panklaar antwoord op.
Om dit probleem, in ieder geval voor de komende periode op te lossen is er vanuit het MKB in beide landen een grotere vraag naar opslagruimte ontstaan. Niet zo heel gek natuurlijk, want het aanhouden van extra voorraad is dé manier om ervoor te zorgen dat u voorlopig nog even vooruit kunt. Midden en Kleinbedrijven kunnen hiermee afwachten wat er precies gaat gebeuren. Voor multinationals ligt dit probleem gecompliceerder, vooral als de multinational statutair in Engeland is gevestigd. Door de compliance regels zit er voor hen een groot aantal haken en ogen aan.

Kansen

Hier liggen voor het MKB dus de nodige kansen in vergelijking met de grote multinationals. Dit komt voornamelijk door de complexe compliance regels voor multinationals. Midden- en Kleinbedrijven zijn hierin flexibeler en kunnen zich gemakkelijker vestigen in andere landen of afspraken maken met distributeurs en klanten.

Voorraad

Heeft uw bedrijf veel klanten in Engeland of importeert u veel uit Engeland? Denk er dan eens over na of het wijs is om een voorraad aan te leggen voor de Brexit een feit is. Zo voorkomt u, in ieder geval voor de eerste periode, de nodige problemen. Ook als u geen zaken doet in Engeland kan het overigens handig zijn om een deel van uw voorraad of inventaris op te slaan, al is het alleen maar vanuit ruimtegebrek.

Wilt u meer informatie over de opslagvormen van Salland Storage? Klik dan hier.