Handenvol handige verhuistips

Op naar een nieuwe woning, een nieuwe plek, andere buren, nieuwe vrienden misschien…… Maar, er moet nog best veel gebeuren en daar zie je behoorlijk tegenop. Nogal erg zelfs. Niet zo gek, verhuizen scoort hoog in lijstjes met activiteiten die de meeste stress veroorzaken.

Het opruimen van je huis, al die spullen, al die verhuisdozen, het sjouwen, de opslag, steeds op en neer pendelen… Geen paniek! Salland Storage helpt je een eind op weg met handige verhuistips voor een snelle en efficiënte verhuizing zonder al te veel stress. Daar gaan we!

huis tijdelijk

Begin op tijd

Verhuizen kost tijd, vaak veel meer dan je vooraf kunt overzien. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met inpakken. Begin zodra je verhuisdozen of opslagruimte hebt. Wij hebben uiteraard verhuisdozen op voorraad en die tijdelijke, zeer betaalbare opslagruimte voor je. Regel dat dus als eerste en bel (0570) 629 231.

Administratieve zaken

Zorg dat je bent ingeschreven bij je nieuwe gemeente wanneer dat van toepassing is.
Verstuur adreswijzigingen aan alle belangrijke instanties: werkgever, belastingdienst, verzekeraars, bank, abonnementen, gas/water/licht leverancier etc.

Je nieuwe woning

Zorg dat gas, water en elektra zijn aangesloten.
Maak alles goed schoon.

Houd het overzicht

Pak de spullen kamer voor kamer in. Gebruik voor elke ruimte anders gekleurde stickers voor op de dozen en schrijf op de stickers wat er in zit.

Meet je meubels op

Meet grote spullen zoals banken, kasten en tafels op en bekijk of deze makkelijk door deuren, ramen of over trappen kunnen. Het is best lastig als je er op de verhuisdag pas achter komt dat de bank niet zomaar door de buitendeur kan..

Bedenk…

Schakel de koelkast een dag van te voren uit. De wasmachine alleen verhuizen met een vastgezette trommel. Zet kleine planten bij elkaar in een verhuisdoos. Houd belangrijke papieren altijd bij de hand.

Vulmateriaal

Vul halfvolle dozen op met klein spul, ofwel vulmateriaal, zoals bubbeltjesplastic of keukenpapier. Daardoor kan de inhoud van de doos niet gaan schuiven tijdens het sjouwen en vervoeren.

Slim pakken

Stop zwaardere spullen onder in een doos en doe de lichtere spullen daarop. Sluit alle dozen goed. Zorg ervoor dat de dozen het gewicht kunnen dragen, dus niet meer dan 20 kilo per doos. Denk aan de tillers!

Bureaulades

Stop hier niet te veel in, want dat kan schade veroorzaken. Verwijder breekbare voorwerpen en voorwerpen die kunnen lekken. Doe kastjes en laden op slot en de sleutels in de handbagage.

Glas en servies

Wikkel glaswerk, kopjes en borden apart in papier en stop ze in (kleine) dozen. Gebruik kleren of handdoeken ter bescherming. Rol tafelzilver in keukenrolpapier. Zet flessen altijd rechtop in verhuisdozen en stop scherpe voorwerpen niet bij kwetsbare zaken. Schrijf ‘breekbaar’ op de dozen!

Brandbaar spul

Pak brandbare of licht ontvlambare vloeistoffen en spuitbussen niet in. Verandering in temperatuur en druk kan lekkage of zelfs een explosie veroorzaken. Als je ze toch inpakt en er gebeuren ongelukken, dan kun je zelfs aansprakelijk worden gesteld.

Lampen

Verwijder lampen en kappen. Rol het snoer op. Gebruik geen krantenpapier maar een keukenrol om de lampenkap in te wikkelen. Plaats de lampenkap rechtop in de doos.

Kleding en gordijnen

Gordijnen en dekens kunnen makkelijk in plastic zakken. Voor je kleding kun je het beste garderobedozen gebruiken.

Medicijnen

Houd deze apart en stop ze niet in een of andere doos. Als je dagelijks medicijnen nodig hebt, houd je ze het beste bij de hand.

Elektronica

Vervoer waardevolle elektronische apparaten liefst in de originele verpakking. Wanneer je verhuisdozen nodig hebt, vul je deze op met beschermende spullen. Wikkel eerst een deken of laken om de apparatuur. Pak snoeren apart in en geef aan waarvoor ze dienen. Doe ze in een plastic zak.

Parkeren

Zorg dat je op de verhuisdag zo dicht mogelijk voor je oude én nieuwe woning kunt parkeren. Regel het eventueel met je buren. Dat scheelt enorm veel sjouwwerk.

Tijdelijke opslag

Voordat je in uw nieuwe woning terecht kunt moet eerst de inboedel tijdelijk worden opgeslagen. Dan kan natuurlijk prima bij Salland Storage. Huur daarvoor onze handige StowBox aanhanger.
Beschik je op de verhuisdag zelf over te weinig hulp om te verhuizen? Heb je geen rijbewijs of auto op die dag bij de hand? Dan kan onze StowAssist een uitkomst zijn. Onze medewerker komt bij je thuis je inboedel in de StowBox inladen (niet inpakken) en rijdt daarna naar onze opslagloods. Hier staan je spullen veilig en droog. Wil je er tussentijds bij? Geen probleem, je kunt er altijd bij. Wanneer je ons belt, kunnen wij de StowBox ook voor je klaarzetten in de daarvoor bedoelde ruimte voor een nog comfortabelere ervaring.

Namens het Salland Storage team: veel succes met verhuizen!