Je huis verkoopklaar maken

Op 5 oktober a.s. is de NVM Openhuizendag. Deze dag is inmiddels een begrip en het trekt veel potentiële kopers. Ook in deze tijd, waarin de huizenmarkt oververhit is, is een goede voorbereiding het halve werk. Hét moment dus om te zorgen dat je huis er piekfijn uitziet. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Door ons intensieve contact met makelaars en hun stylistes hebben we een klein overzicht gemaakt met handvatten.
huisverkocht

Kopen met gevoel

Huizenkopers bepalen een groot deel van hun keuze op gevoel. Het is dus belangrijk dat je huis een fijn gevoel oproept. Het spreekt voor zich dat je huis van binnen en buiten schoon moet zijn. Dit begint al vóór de voordeur. Ruim je voortuin op, zet een paar mooie potten met nieuwe planten erin voor de deur en zorg dat de ramen gezeemd zijn. Dit geeft potentiële kopers het gevoel dat ze welkom zijn. Verder: less is more. Zorg er dus voor dat je huis er bewoond uitziet, maar vooral niet uitgewoond.

Bij binnenkomst kun je het less is more al meteen toepassen. Denk hierbij aan je kapstok. Het leeuwendeel van de jassen kun je beter even weghalen, net als de rest van de spullen in de gang. Bewoners zijn hieraan gewend, maar een gang kan onnodig krap lijken bij binnenkomst. Helemaal als er ook nog kinderwagens staan.

Ruim kleine spullen op

Teveel troepjes geeft een rommelig beeld. Beperk de hoeveelheid speelgoed tot een minimum en leg losse spulletjes zoveel mogelijk uit het zicht. Voor alle accessoires geldt; alles kleiner dan een voetbal kun je beter even weglaten. Doe alles in een verhuisdoos en bewaar dit tot de volgende woning.

Kopers willen een zo goed mogelijk beeld van de ruimte en het vloeroppervlak hebben. Haal dus eventueel je grote vloerkleed en die grote eiken kast eruit, maar laat wel genoeg meubels in je huis staan zodat een potentiële koper de ruimte juist kan inschatten met zijn eigen meubels erin.

Zorg voor (zon)licht

Veel licht in huis geeft een ruimtelijk effect. Heb je luxaflex of vitrage? Doe ze lekker open of haal ze helemaal weg. Zo laat je het licht letterlijk binnen! Is het toevallig grauw weer die dag, doe dan wat sfeerlampjes aan.

Maak gebruik van sfeermakers

Plaats een mooie bos bloemen op tafel en bak eventueel een taart. Er zijn maar weinig mensen die niet vallen voor de huiselijke geur van een versgebakken appeltaart. Zorg er natuurlijk wel voor dat je taart niet aanbrandt 😉

Zolder en schuur

Ruim je zolder en schuur op zodat kopers een goed beeld kunnen krijgen van de ruimte. In dit geval is het juist wél handig om die ruimtes zo leeg mogelijk te maken. Dan heb je dat ook maar meteen gedaan voor als je straks daadwerkelijk gaat verhuizen. Heb je een schuur, maak die dan zoveel mogelijk leeg. Veel mannen dromen van een klusschuur, die moet ruim en licht zijn. Een bomvolle schuur kan ervoor zorgen dat dit gevoel niet goed overkomt.

De tuin

Dit geldt natuurlijk ook voor de tuin. Je tuinset kan natuurlijk gewoon blijven staan, maar tuingereedschap en tuinkabouters kunnen het beste tijdelijk worden opgeborgen.

We horen je denken, maar waar moet ik al mijn spullen dan laten? Hierbij biedt onze Stowbox uitkomst. Zie het als een mobiele opslagcontainer. Het enige dat je nodig hebt is een trekhaak en een paar handjes om te sjouwen. Zodra je weer over je spullen wilt beschikken haal je de Stowbox op en laad je hem weer uit. Dat kan natuurlijk ook na je verhuizing. In de tussentijd staan jouw spullen veilig bij ons opgeslagen. Klik hier voor meer informatie over onze Stowbox. Wil je liever beschikken over opslag die 24/7 voor handen is? Bekijk dan eens de mogelijkheden voor het huren van een self storage box.

Wedden dat met deze tips de verkoop van je huis zo is gepiept? Heb je nog meer tips nodig? Neem dan eens hier een kijkje.