Met onze motorstalling onbezorgd de winter door

“Het is weer voorbij die mooie zomer, die zomer die begon zowat in mei”. Op de zomer van 2018 is deze quote uit het beroemde liedje van Gerard Cox zeker van toepassing. Het was een perfecte zomer om te toeren met de motor en te genieten van de zonnestralen op je gezicht. Lange, zwoele avonden waarbij het kwik zelfs diep in de nacht nog op 20 graden bleef steken. Maar aan al het mooie komt helaas een einde.

Guur weer, misschien wel sneeuw. Voor de echte winter liefhebbers hopen we natuurlijk dat ze deze winter van bevroren plassen kunnen genieten. Wie weet komt er eindelijk weer eens een Elfstedentocht? Voor je motor zijn kou en sneeuw helaas wat minder goed. Helemaal als hij stil en buiten staat. Daarom hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet die nuttig kunnen zijn bij het stallen. We zijn er daarbij vanuit gegaan dat je motor in een speciale motorstalling staat.

Motoropslag Salland storage

Accu: Zorg ervoor dat je accu is losgekoppeld en, als deze niet onderhoudsvrij is, bijgevuld met gedestilleerd water. In onze motor opslagruimte zit een stopcontact dat je kunt gebruiken voor een druppellader. Zo blijft je accu in topconditie, zodat je in het voorjaar weer direct kan genieten van de eerste zonnestralen. Wil je meer weten over het onderhoud van je accu: klik hier.

Tank: Het klinkt misschien gek, maar als je een metalen tank hebt, zorg er dan voor dat deze tot de rand is gevuld. Zo voorkom je roestvorming. Denk er dan wel aan dat je een brandstofadditief toevoegt. Zo voorkom je onder andere condensvorming in of verharsing van de carburateurs. Ander bijkomend voordeel is dat je bij de start van de zomer 2019 niet gelijk hoeft te tanken maar meteen weg kan rijden. Hooguit je zonnebril en helm opzetten en wegrijden maar.

Olie: Zorg voor “verse” motorolie en nieuwe filters. Oude olie kan ervoor zorgen dat de smeerfunctie van de olie afbreekt en dat vuil in de filters zakt. Stal je je motor langer dan zes maanden? Gebruik dan een speciale conserveringsolie. Het juiste type olie is te vinden in de specificaties van de fabrikant.

Hoes: Dek je motor af met een ventilerende hoes. Gebruik in ieder geval geen dekens of slaapzakken. Die ventileren onvoldoende. Goed nieuws: als je ervoor kiest om je motor bij Salland Storage te stallen krijg je de hoes van ons.

Winter of geen winter we hopen natuurlijk dat volgend jaar weer net zo’n goede zomer krijgt als 2018. Een zomer die zowat begint in mei 2019.

foto benzinemeter