Rekenvoorbeelden huurscenario’s

Hierin vindt u uitgewerkte huurscenario’s als hulpmiddel voor onze tarievenlijst. Zowel het te betalen bedrag bij aanvang als het periodieke bedrag dat wordt afgeschreven zijn hierin uitgewerkt.

StowBox ShortStay

Goed nieuws: de familie Jansen heeft hun huidige woning verkocht. De woning moet echter vlotter dan gepland worden opgeleverd, te weten op 1 juni.

De sleutel van de nieuwe woning krijgen ze ook op 1 juni, maar naast wat sauswerk moet er ook een andere vloer worden gelegd. Ze zijn voornemens om een paar weken in een vakantiepark te overbruggen en zoeken om die reden een zeer tijdelijke opslagplaats voor hun gedeeltelijke inboedel, zonder onnodig gesleep. Ze hebben tevens nog 45 verhuisdozen nodig.

Een StowBox met het ShortStay tarief is het meest geschikt. De prijs is een allin tarief zonder opzegtermijn. Ook een inboedelverzekering en een verhuispakket zijn inclusief.

Helaas loopt de verbouwing uit en kunnen ze pas 22 juni alsnog verhuizen. In totaal hebben ze de StowBox dus een dikke 3 weken in gebruik gehad.

ProductPrijs perBedragBijzonderheden
StowBox ShortStayAll-in tarief€175,-Inclusief 12 dagen huur, 2x huur StowMover aanhanger, verzekering en verhuispakket
Verlenging12 dagen€50,-
45 dozen€ 1,50 per stuk€67,50
BorgEenmalig€200,-Retour na de huurperiode
_________________________________
Te betalenbij aanvang€492,50De borg à €200,- ontvangen ze retour na de huurperiode.
Totaalbedraghuurperiode€225,-

StowBox LongStay

De familie De Vries heeft hun huis verkocht en gaat voor 6 maanden een huurwoning betrekken. De huurwoning is wat krapper, dus ze willen hier alleen met het hoognodige naartoe verhuizen. De rest van de spullen moet 6 maanden worden opgeslagen.
Ze hebben 45 verhuisdozen nodig, net als 6 verhuisdekens, 4 stevige hoezen voor witgoed en een rol van 10 meter noppenfolie.
Op zo’n moment is de StowBox met het LongStay tarief ideaal. Deze StowBox kost € 95,- per 4 weken. Eventuele aanvullende diensten kunnen apart worden afgenomen. Over de lange termijn is dit goedkoper dan een all-in tarief. Ook is het op deze manier mogelijk om maatwerk te leveren.
Omdat ze hun inboedelverzekering behouden voor de tijdelijke woning, is hun inboedel in de StowBox tevens meeverzekerd.
ProductPrijs perBedragBijzonderheden
StowBox LongStay4 weken€95,-
StarttariefEenmalig€100,-Voor dit bedrag huurt u 2x de StowMover aanhanger (heenweg/terugweg)
6 dekens4 weken€0,75per stuk
4 hoezen4 weken€0,75per stuk
45 dozenAanschaf€1.50per stuk
NoppenfolieAanschaf€5,00Per 5 meter
BorgEenmalig€200,-Retour na de huurperiode
_________________________________
Te betalenbij aanvang€475,00De borg à €200,- ontvangen ze retour na de huurperiode.
TotaalbedragPer 4 weken€102.50