De she shed, zo creëer je er met gemak een voor jezelf

Je vraagt je bij de term she shed misschien wel af: een wat? Wat is een she shed? Kort gezegd: wat de mancave is voor mannen is de she shed voor vrouwen. Een plek, bijvoorbeeld een tuinhuisje, als domein voor jou alleen. Waar je lekker tot rust kunt komen of een drankje kunt drinken met vriendinnen, de nieuwe LINDA lezen of zelfs mediteren.

she shed

Tuinhuis of overkapping

Vooral in Amerika zie je she sheds vandaag de dag, met name als tuinhuisje of als aangebouwde serre. In Nederland hebben we in onze tuinen over het algemeen niet genoeg ruimte voor een tuinhuisje of serre, nog even afgezien van de kosten die het bouwen daarvan met zich meebrengt. Maar natuurlijk kunnen we wel proberen om een zelfde soort plekje te creëren.

Zoek de juiste plek

Een she shed hoeft niet groot te zijn, als je er maar een plekje voor jezelf van kunt maken. We kennen allemaal wel de reclame van Lotto waarin een man voor zijn vrouw in de meterkast een naaiatelier heeft gemaakt. Zo simpel kan het dus zijn. Heb je een klein slaapkamertje, de zolder of een hoekje over? Maak er een she shed van!

Bedenk waarvoor je je she shed gaat gebruiken

Wat zorgt ervoor dat jij lekker kunt relaxen? Lees je graag boeken? Kijk of je boekenplanken aan de muur kunt hangen om je favoriete boeken op te zetten. Koop een comfortabele stoel om in te zitten. Datzelfde geldt voor muziek. Neem je portable muziek box mee, dat scheelt je het plaatsen van een muziekinstallatie. Heb je een wat grotere ruimte beschikbaar? Plaats er dan een comfortabele bank in om lekker op te kunnen liggen of bij te kunnen kletsen met vriendinnen. Zoek je meestal de rust overdag op of juist in de avond? Als je vooral in de avond behoefte hebt aan een plekje voor jezelf, dan is een fijne lamp en daarmee dus elektriciteit, ook iets om over na te denken bij het kiezen van de juiste plek.

Bedenk wat je ervoor moet doen om het te realiseren

Maak je je she shed op zolder, maar staat die nu nog vol met spullen? Ruim je zolder leeg. Zet alles wat je nodig hebt of wilt bewaren aan de ene kant en scherm je she shed af met een kleurig kamerscherm, of nog handiger een kast om je spulletjes in te bewaren. De kast kan dan gelijk als scheidingswand fungeren. Heb je teveel spullen op je zolder waar je geen afscheid van wilt nemen? Overweeg dan om een deel op te slaan in je self storage box

Inrichten en decoreren

Is de ruimte die je voor ogen hebt leeg? Ga lekker los met inrichten en decoreren. Zoek naar meubeltjes die jij mooi vindt, in de kleuren die jij mooi vindt. De sky is the limit. Hou je van mooie printjes, maar vindt je partner dat iets te druk? In jouw she shed kan het!

Beschik je over genoeg ruimte in je tuin en wil je daar graag je she shed bouwen? Dan kun je pas echt los gaan. Ben je op zoek naar inspiratie of ideeën? Kijk dan eens hier.