Slimme voorraadopslag voor webshops

Als eigenaar van een webshop begrijp je als geen ander hoe belangrijk het is om je voorraad slim te beheren. Lees verder en ontdek de verschillende mogelijkheden van slimme voorraadopslag voor webshops en hoe Salland Storage jou daarbij kan helpen!

Liever direct naar de opslagmogelijkheden? Ga naar onze overzichtspagina.

Waarom zou je de voorraadopslag van je webshop niet meer thuis doen? 

Een uitstekende vraag! Laten we eens kijken naar enkele redenen waarom het verstandig is om je voorraad elders op te slaan:

  1. Ruimtegebrek thuis: Stel je voor dat je een florerende webshop hebt met tientallen producten. Al die dozen en verpakkingen nemen veel ruimte in beslag. Thuis kan het al snel rommelig worden, en je wilt natuurlijk niet dat je woonkamer verandert in een opslagplaats.
  2. Veiligheid: Thuisopslag kan riskant zijn. Wat als er brand uitbreekt of er wordt ingebroken? Je wilt niet dat je kostbare voorraad verloren gaat. Een externe opslagruimte biedt extra beveiliging en gemoedsrust.
  3. Efficiëntie: Stel je voor dat je een bestelling ontvangt. Je moet dan door je huis rennen om het juiste product te vinden. Dat kost tijd en energie. Met een externe opslagruimte heb je alles bij elkaar en kun je je voorraad netjes organiseren, zodat je snel kunt vinden wat je nodig hebt. Onze opslagboxen kun je inrichten met een inpaktafel of stellingkasten. Zolang je maar niets aan de wanden bevestigd. 
  4. Professionele uitstraling: Klanten verwachten een professionele service van je webshop. Als je je voorraad op een professionele locatie opslaat, straal je betrouwbaarheid en efficiëntie uit. Het is een teken dat je serieus bent over je bedrijf.

Voorbeeld: Stel je voor dat je handgemaakte sieraden verkoopt. Thuis bewaar je alle kettingen, armbanden en oorbellen in een kast. Maar je hebt ook een paar grote dozen met voorraad. Deze dozen nemen veel ruimte in beslag en maken je huis rommelig. Bovendien is het lastig om snel de juiste sieraden te vinden als je een bestelling hebt. In plaats daarvan huur je een kleine opslagruimte bij Salland Storage. Je organiseert je sieraden netjes in dozen en rekken. Nu kun je efficiënt werken en je klanten snel bedienen.

Opties om voorraad op te slaan als het thuis te krap wordt

Als eigenaar van een kleine webshop zijn er verschillende oplossingen om je voorraad op te slaan:

Laten we de oplossingen voor startende webshops nogmaals bekijken en de voordelen en nadelen op een eenvoudige manier bespreken:

Bedrijfsruimte

Je kunt overwegen je hele bedrijf buiten de woning te verplaatsen door een bedrijfsruimte te huren.
Voordelen:
– Privé en werk gescheiden
– Veel vrijheid bij de inrichting
Nadelen:
– Kan duur zijn, vooral voor kleine bedrijven
– Je zit er vaak voor lange tijd aan vast

Fulfillment

Bij een fulfillment center (of FC) huur je niet alleen magazijnruimte, maar ze houden voor je in de gaten of je nog genoeg voorraad hebt. Ook worden hier  bestellingen verzameld, verpakt en verzonden zonder dat je zelf aanwezig hoeft te zijn.
Voordelen:
– Uitbesteding van orderpicking, verpakking en verzending.
– Efficiëntie en tijdbesparing.
– Toegang tot professionele logistiek.
Nadelen:
– Kosten voor fulfillment services.
– Minder directe controle over het proces.

Voorraadbeheer

Met voorraadbeheer hoef je als het meezit je voorraad helemaal niet elders onder te brengen. Je probeert namelijk (via software) zo efficiënt mogelijk in te kopen en je voorraad zo klein mogelijk te houden.
Voordelen:
– Realtime inzicht in je voorraad.
– Automatische bestelvoorspellingen
– Integratie met je webshopplatform
Nadelen:
– Mogelijk extra kosten voor softwarelicenties
– Kan vooral in het begin ingewikkeld en tijdrovend zijn

Self Storage (bijvoorbeeld Salland Storage)

Self storage (ook wel bekend als zelfbedieningsopslag) is een dienst waarbij je ruimte huurt in een gebouw om je spullen op te slaan. Je kunt je eigendommen zelf brengen en ophalen.
Voordelen:
– Flexibele huuropties zonder langdurige verplichtingen
– Beveiligde opslagruimte buiten je huis
– Ideaal voor seizoensgebonden voorraad
Nadelen:
– Kosten voor huur van opslagruimte
– Mogelijkheid van reizen naar de opslaglocatie

Kies je voor self storage bij Salland Storage in Deventer? Je kan je voorraad rechtstreeks naar ons laten opsturen en wij zetten het voor je in je opslagbox.

Het kiezen van de juiste oplossing hangt af van je specifieke situatie, budget, de risico’s die je wil nemen en je groeiplannen. Overweeg zorgvuldig welke optie het beste past bij de behoeften van jouw webshop.

Opslag regelen? Neem contact met ons op!

 

Deventer: (0570) 629 231

Almelo: (0546) 793 100

Doetinchem: (0314) 794 077

Duiven: (026) 66 90 212

Zutphen: (0575) 796 070