Krappe studentenkamer? Zo past alles er toch in!

We weten het allemaal. Het vinden van een beetje leuke studentenkamer die ook nog eens betaalbaar is, valt niet mee. Daar kunnen wij je helaas niet bij helpen. Maar als het je vroeg of laat toch gelukt is, hebben we wel wat tips om je kamer een beetje leuk in te richten. Hiermee kun je de waarschijnlijk beperkte ruimte van je studiepaleis zo optimaal mogelijk benutten. Daar gaan we!

 

Studentenkamer

Kies slimme meubels

Een tweepersoonsbed, een lekkere loungebank en een ruime eettafel zijn superchill natuurlijk. Maar als je een kleine kamer hebt kun je, ook zonder fantastisch ruimtelijk inzicht, bedenken dat dit niet gaat passen. Maak daarom slimme keuzes. Kies bijvoorbeeld voor een bed met lades eronder. Schuif het tegen de muur en met een paar fijne, grote kussens kun je het overdag als bank gebruiken.
Een bedbank of hoogslaper kunnen ook een goede optie zijn. Onder de laatste kun je ook nog een bureau of kleine tafel kwijt.
Als je een kleine eettafel neemt, kun je deze natuurlijk ook als bureau gebruiken. Kies sowieso voor relatief lage meubels, die nemen minder ruimte in beslag en zorgen voor een kamer die minder vol oogt.

Inbouwkast of roomdivider

In oudere huizen vind je nog wel eens inbouwkasten. Maak er gebruik van! Haal bijvoorbeeld de deur eruit en maak er een bureaublad in. Laat de planken er boven zitten om je spullen in op te bergen. Heb je toch een iets ruimere kamer weten te scoren? Gebruik dan een roomdivider, bij de bekende grote meubelzaken in vele soorten en maten te koop. Ideaal om veel in op te bergen en tegelijk je kamer subtiel in te delen in een slaap/relax- en een studeergedeelte.

Hang planken op

Klinkt logisch maar het gebeurt gek genoeg toch vaak te weinig. Zonde, want planken aan de muur leveren gewoon heel veel extra bergruimte op. Dus, weg met die rondslingerende boeken die anders altijd zoek zijn. Bovendien staat het leuk.

Kleurgebruik

Dat is een quick win. Kies voor lichte, rustige kleuren op de muren, dan lijkt je kamer sowieso groter. Door daarbij gekleurde kussens, foto’s, posters, planten en meubels te gebruiken wordt je kamer zeker niet saai.

Spiegel

Een flinke spiegel tegen de muur maakt je kamer gelijk twee keer zo groot. En, je hebt er sowieso één nodig voordat je uitgaat, toch?

Ruim regelmatig op

Dacht je daar eindelijk van af te wezen, maar…. hoe meer spullen je wegstopt in een kast, op de plank of in die lades onder je bed, hoe leger en ruimtelijker je kamer is.
Heb je echt meer spullen die je toch niet kwijt wilt? Denk dan eens aan externe opslag. Opslagformules zijn er in verschillende vormen en dat hoeft niet duur te zijn. Zo houd je toch voldoende ruimte in je kamer en hoef je niets weg te gooien waar je aan gehecht bent geraakt. Ook bij ons kun je goedkoop opslagruimte huren. Kijk op onze website voor de mogelijkheden.

We hopen je hiermee een stukje op weg te hebben geholpen. Studeren moet je helaas zelf doen….Veel succes met het inrichten van je studentenkamer!