Verspullen

Pas op! Te veel spullen in huis hebben kan schadelijk zijn voor de gezondheid. We kennen allemaal dit soort waarschuwingen die op pakjes sigaretten staan. Maar er zou best een sticker kunnen komen met een dergelijk opschrift. En die zou je dan zonder bezwaar op veel in huis rondslingerende rommel kunnen plakken.

Doos-tillen

De meesten van ons weten het natuurlijk best. We bewaren gewoon veel te veel spullen in huis. En we ergeren ons er ook aan. Je struikelt immers bijna dagelijks over de berg schoenen in de gang, je kunt je fiets niet fatsoenlijk in de schuur zetten omdat de barbecue en de grasmaaier in de weg staan en je zou graag op zolder een mooie plek willen creëren om vaker te gaan thuiswerken, maar ja, daar staan nog een paar fitnessapparaten die maar zelden worden gebruikt en die je toch ook niet weg wilt doen.

Teveel spullen in huis houden is dus niet goed voor je humeur. Sterker nog, het zorgt voor een vol hoofd en het kan je zelfs ongelukkig maken, dat wijzen tenminste diverse studies uit. Psychologen bijvoorbeeld toonden met hormoonmetingen aan dat rommel stress veroorzaakt, ook andersom trouwens . De bekende Amerikaanse schrijver en trendvoorspeller James Wallman schreef er enkele jaren geleden het succesvolle boek ‘Stuffocation’, over. Stuffocation is een samentrekking van ‘stuff’ en ‘suffocation’ en betekent letterlijk: stikken in de spullen. Wil je het vertalen dan komt ‘verspulling’ dicht in de buurt.

Wat te doen? We kennen natuurlijk allemaal de Japanse opruimgoeroe Marie Kondo, die ons leerde om ons huis en hoofd leger te maken door nogal rigoureus weg te gaan gooien. Dat gaat velen toch te ver en dus komt het er vaak niet van om zo af en toe eens een grote opruiming te houden. Dat opruimen, dat wil je best, maar echt afstand doen van bepaalde spullen gaat je net iets te ver, vandaar dat het vaak bij een goed voornemen blijft.
Is er dan geen andere manier? Jazeker, die is er. Eentje waarbij je toch opruimt maar niets hoeft weg te gooien. Externe opslag heet deze oplossing. Je huurt voor een luttel bedrag per maand opslagruimte bij Salland Storage. Daar sla je al je spullen op die je voorlopig niet nodig hebt totdat je ze wel weer kunt gebruiken. Dan haal je ze op wanneer je maar wilt, 24/7. En klaar ben je!

Check onze website maar eens. Wedden dat ook jij binnenkort een opgeruimd huis binnenstapt?