Wat is self storage en wanneer is het handig?

Bij de term “self storage” denkt men in Nederland vaak aan series als Auction hunters, Storage Wars en Storage hunters. In deze televisieprogramma’s worden opslagboxen blind geveild aan opkopers. Het zal niet de eerste keer zijn dat we de vraag krijgen of wij ook wel eens dergelijke veilingen doen. In ons land is dat echter niet toegestaan.

Self storage is veel meer. Kort en krachtig is het een Engelse term die in het Nederlands “zelf opslag” betekent. Wikipedia zegt er het volgende over: “Zelf opslag is een industrie waarin opslagruimte, ook wel “opslageenheden” genoemd, aan huurders wordt verhuurd […..]”. Maar wat kun je er allemaal mee en waar is het handig voor? We geven je hieronder een indruk van de veelzijdigheid.

self storage

Verandering van woonruimte

Of je nu gaat verbouwen, kleiner of groter gaat wonen in al deze situatie is self storage ideaal. Als je groter gaat wonen kun je tijdens je verhuizing je spullen tijdelijk bij ons opslaan, al dan niet met behulp van onze handige Stowbox. Ga je kleiner wonen maar kun je geen afscheid nemen van dat mooie tafeltje of die fijne stoel? Dan is onze self storage box ideaal. Tegen een scherp tarief sla je je spullen op in een veilige box waar je altijd bij kan. Zo kun je nog eens van inrichting wisselen!

Je gezin groeit en je huis puilt uit.

Stel: je hebt twee kinderen en jij en je partner hebben misschien nog wel de wens voor een derde kindje. De slaapkamers in je huis zijn dan waarschijnlijk aardig gevuld. De kinderstoel, box, kinderfietsen en stepjes zijn prima door meerdere kinderen te gebruiken. Het nadeel van deze spullen is dat ze heel veel ruimte innemen. Als je die spullen buitenshuis kunt opslaan heb je ruimte in je huis en scheelt het je onderaan de streep veel geld omdat je door ruimtegebrek niet steeds spullen weg hoeft te doen en daarna opnieuw hoeft aan te schaffen.

Je hebt een eigen bedrijf

Je bent een paar jaar geleden voor jezelf begonnen, bijvoorbeeld als schilder. In het begin stonden je materialen in je schuur of voor een deel in je bedrijfswagen. Je bedrijf groeit en de zaken gaan goed. Top natuurlijk! Je voorraad aan materiaal neemt alleen wel toe. Ook dan is een self storage box ideaal. Zie het als een verlenging van de schuur thuis. Je rijdt voor je naar je klus gaat langs je box. Deze bevindt zich op ons buitenterrein, waardoor hij goed bereikbaar is met de auto of bus, haalt je benodigdheden voor die dag eruit en aan het einde van de dag doe je het omgekeerde. Zo heb je alles overzichtelijk bij elkaar. En niet onbelangrijk: thuis is weer plek voor persoonlijke spullen en lopen er geen zaken door elkaar heen.

Er is een familielid overleden

Een self storage box huren kan voor lange termijn, maar zeker ook voor korte termijn. Bijvoorbeeld als een familielid is overleden. Het huis moet vaak snel leeggehaald worden en in dat geval moeten er ook snel knopen worden doorgehakt. Om iets meer overzicht en rust te creëren kan het handig zijn de spullen tijdelijk op te slaan.

Natuurlijk zijn er nog talloze andere situaties te bedenken. De mogelijkheden zijn eindeloos! Ben je benieuwd of een self storage box of Stowbox voor jou handig kan zijn? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee!